OsmoConsult werkt samen met een aantal partners.
Daarmee willen we zoveel mogelijk deelnemers kunnen bieden wat zij nodig hebben.

Harthout, training, coaching & ontwikkeling

Anja de Bakker van Harthout is kernopleider op onze Opleiding Synergetisch Specialist Leerlingenzorg, Trainer-coach en Coachend Leidinggevende. daarnaast is zij opleider op de Teamacademie en verzorgt zij coachtrajecten en managementtrainingen.

Ikarus, training en advies

Peer Stoop van Ikarus is kernopleider op onze Opleiding Synergetisch Specialist Leerlingenzorg, Trainer-coach en Coachend Leidinggevende. Daarnaast vervult hij een leidinggevende functie bij InHolland en verzorgt hij trainingen Diversiteit.

TwinMedia, grafisch en redactie-adviesbureau

OsmoConsult en TwinMedia hebben samen het project Onderwijs van nu gerealiseerd. Via Onderwijs van nu worden allerlei boeken uitgeven op het gebied van onderwijs en opvoeding. Bovendien zijn veel artikelen gratis te downloaden.

Rigardus, training, advies & coaching

Jan Ruigrok verzorgd onder andere trainingen op het gebied van Herstelrecht. Deze benadering vertoont veel raakvlakken met de trainingen die door OsmoConsult worden verzorgd. Daarnaast is hij themaopleider op onze Opleiding Synergetisch Specialist Leerlingenzorg, Trainer-coach en Coachend Leidinggevende.

Over Herstelrecht

Conflicten voorkomen of aanpakken
Herstelrecht (Restorative Justice) is afgeleid van de manier waarop Maori’s in Nieuw Zeeland conflicten oplosten, waarbij de focus vooral was gericht op herstel van de aangerichte schade en van de verstoorde relatie. Sociaal-emotionele binding en harmonie  was daarin belangrijker dan afwijzing van de dader(s).
Herstelrecht activeert en ontwikkelt de kracht van mensen. Over de hele wereld zijn mensen enthousiast over de kracht van Herstelrecht. Conflicten worden voorkomen of aangepakt. In een plezierige werkomgeving lossen mensen samen hun problemen op. Samen werken aan constructieve oplossingen bij conflicten maakt de gemeenschap sterker en veiliger.

Wat maakt Herstelrecht zo bijzonder?
Bij overtreding van de gedragsregels worden voor zover mogelijk, alle belanghebbenden betrokken bij het gezamenlijk vaststellen en benoemen van de schade, de behoeften en de verplichtingen, met als doel genoegdoening en herstel van de relatie.

Herstelrecht – Wereldwijd toegepast
Vanuit Nieuw Zeeland en Australië vond Herstelrecht zijn weg over alle werelddelen. Met name in Amerika, maar ook in landen als Groot Brittannië, , België, Argentinië, Canada, Hongarije, Israël, India en Zuid-Afrika ontstonden bewegingen die zich achter het gedachtegoed van Herstelrecht schaarden. Voorloper daarbij werd het International Institute for Restorative Justice, dat door de  gedrevenheid van zijn oprichter, Ted Wachtel, samenhang bracht in alle initiatieven die over de hele wereld ontplooid werden. Hij was de man die de mogelijkheden voor het onderwijs zag en de koppeling maakte met het justitionele jongerenwerk en zijn ‘Safer-Saner schools”.

The7thC, Ria Verlinden

Ria Verlinden is Gestalttrainer, Supervisor en Opleider Systemisch Werk. Op het gebied van Systemisch Werk is zij een internationaal erkend specialist.
OsmoConsult heeft samen met haar de Leergang Wandelen tussen Kennis en Wijsheid ontwikkeld.

O*Relais, coaching voor Onderwijs

Joëlle van de Peer is gespecialiseerd in coaching en training op het gebied van aandacht- en actiemanagement. Daarnaast is zij themaopleider op onze Opleiding Synergetisch Specialist Leerlingenzorg, Trainer-coach en Coachend Leidinggevende.

Creanz

Linda Crans is gespecialiseerd in presentatietrainingen, ontwikkeling van creativiteit en persoonlijk leiderschap. Daarnaast is zij themaopleider op onze Opleiding Synergetisch Specialist Leerlingenzorg, Trainer-coach en Coachend Leidinggevende.